Запазете блясъка - съхранявайте правилно бижутата си!

Posted by in Бижута, Съвети on February 11, 2014 . 0 Comments.

Бижутата са визитната картичка на всяка жена! Чрез тях, тя изразява себе си, най-добре! Ние, от екипа на Smaim.com, знаем много добре това. Именно поради тази причина се стараем, да Ви предлагаме не само красиви бижута, с които да попълвате колекциите си, но и практични съвети, за техният избор и различни съчетания! Каква полза от едно красиво бижу, обаче, ако то е загубил блясъка си? Да, несъмнено може да го почистите и да му възвърнете част от старият вид. Защо, обаче, да не си спестите тази сложна процедура като просто започнете да съхранявате бижутата си по правилният начин?

Най-честата причина, поради която колиетата, гривните, пръстените и обеците губят блясъка си е именно неправилното съхранение! Различните метали като злато, сребро и стомана не бива да седят едно до друг в кутия нито в една и съща кутия, с други материали! Колкото и странно да Ви звучи, най-пагубната комбинация, която може да направите е да оставите сребърните и златните си бижута в пряк досег с дърво!

Независимо дали кутията Ви за бижута е дървена или просто сте почитателка на дървените накити, никога, ама никога не оставяйте металните си украшения на едно място с дървените! Защо? Дървените материали съдържат киселина, която уврежда, понякога необратимо метала! Така, че ако искате да се радвате дълго на всичките си бижута дръжте ги разделени, за предпочитане в кутия, която не е изработена от дърво, иначе рискувате да се разделите с голяма част, от тях!

Най-добре е да съхранявате бижутата си, от различни метали, в отделни платнени или найлонови торбички, които да се затварят добре. Мястото, на което ще ги държите също е от значение! Изберете сухо, място, което не е изложено на пряка слънчева светлина, защото топлината също уврежда метала!

Снимки: smaim.com; nationtrendz.com

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: