Най-популярните митове! Да ги развенчаем сега!

Posted by in Любопитно on January 05, 2014 . 0 Comments.

Случвало ли Ви се е да вярвате, цял живот, в някакъв факт и в един момент да разберете, че това не е така? Със сигурност! Историята е пълна с митове, които, обаче, нямат нищо общо с реалността! Днес ще Ви представим няколко от най-популярните митове, които, най-вероятно и Вие знаете, но не са верни.

Мики Маус

Кой е създателя на популярният мишок? Несъмнено, в главата Ви изниква името на Уолт Дисни. Е, да, ама не! Човекът, който е създал Мики, всъщност е Уб Айуъркс. Уолт Дисни само му е дал глас!

 

 

 

 

Ябълката на Нютон

Със сигурност сте чували историята за това как е открита гравитацията – ябълка паднала на главата на Нютон. Ябълката, наистина, има ключова роля в откриването на гравитацията, но тя не е падала на главата на учения. На него просто му е направил, силно, впечатление факта, че те падат от дървото.

 

 

 

Ниският Наполеон

Всички знаем, че Наполеон е бил изключително нисък. Дори съществува синдром, кръстен на него, който олицетворява притеснение от ниският ръст, при мъжете. Само, че Наполеон си е бил съвсем нормален на ръст! Наричали са го „ниският ефрейтор”, тъй като е бил много близък с войниците си, а не защото е бил нисък.

 

 

 

Пожарът в Рим и императорът, свирещ на цигулка

В древен Рим, в действителност е имало огромен пожар, както разказва историята. Само, че ще е малко трудно, докато всичко е горяло, императора да застане насред града и да засвири на цигулка, не само, защото е имало потенциална опасност за живота му, а и защото цигулката се е появила 1500 години по-късно!

 

 

 

Електрическата крушка

Всеизвестен факт е, че изобретателя на електрическата крушка е Томъс Едисън. Това, обаче не е вярно! Едисън само е доразработил крушката, оригиналната идея е на сър Хъмфри Дейви. Неговата крушка, обаче е светела само 12 часа, нещо което Едисън е променил.

 

 

Шекспир и „Хамлет”

Всички си мислим, че Шекспир е автора на „Хамлет”. Да, ама не! Оригиналът на историята е скандинавска басня, Шекспир просто я е поукрасил малко!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коледа

Всички празнуваме Коледа на 25-ти декември. В Библията, обаче, не се посочва точната дата на рождението на Христос. По всяка вероятност, тази дата е избрана, заради езическият празник, който отбелязва раждането на бога Слънце, именно тогава.

 

Снимки: 359.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: