Избраха "най-уникалното бижу" за 2013 година! Вижте го!

Posted by in Бижута, Любопитно on January 13, 2014 . 0 Comments.

Всяка година известните модни къщи, от цял свят, се надпреварват да изработват не само различни дрехи и чанти, но и доста интересни бижута. Сред представяните, по време на годината, колекции от украшения, има както големи провали, така и някои доста добри попадения. Всяка година, списания и критици, се надпреварват да предсказват кое ще бъде най-уникалното, представено бижу. Разбира се, то трябва да бъде не само скъпо и интересно, но и красиво, за да се котира сред дамите. Днес, ние, от екипа на Smaim.com, решихме да Ви представим победителя, за изминалата 2013-та година, които се окичи с приза за „най-уникално” украшение.

Класацията, която подрежда дизайнерските творения, е на испанската версия, на списание Вог и съществува, вече, цяло десетилетие. Според нея, най-красивото, скъпо и оригинално бижу, за 2013-та, е на модна къща „Шанел”. Колието е част от колекцията „1932” на марката и е изработено в чест на нейната създателка Коко Шанел.  Украшението, по доста оригинален начин, изобразява любимото животно, и зодиакален знак на неповторимата Коко. За изработката на колието са използвани само висококачествени материали – бяло и жълто злато, от 18 карата, както и общо 1069 диаманта! Освен това, в колието са инкрустирани и един огромен, 32,9 каратов, диамант и рутилов кварц, от 7 карата! Доста внушително, нали?

Може би, няма да е зле да споменем, че модна къща „Шанел”, от създаването на класацията, до сега е печелила първото място, за бижу на годината, цели седем пъти!

 

 

Снимки: profit.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: