Дайте по-дълъг живот на бижутата си! Грижете се, правилно, за тях!

Posted by in Бижута, Красота, Съвети on January 09, 2014 . 0 Comments.

Всяка жена си има любимо бижу, което носи често и, с което, се чувства най-добре. За съжаление, именно поради честото носене, любимите ни бижута губят блясъка си много по-бързо и се налага да се разделим с тях. А, за да запазим красотата им, за по-дълго време те се нуждаят от съвсем малко грижа. Днес, ние, от екипа на Smaim.com, ще Ви дадем няколко съвета, затова как да съхраните блясъка на любимите си украшения за повече време!

Пазете бижутата си от водата!

Избягвайте всякакъв контакт на украшенията с вода, особено ако към нея добавяте и препарати! Сваляйте ги, докато се къпете, миете чинии, дори, когато си миете ръцете!

Нека те бъдат финала на визията Ви!

Постарайте се, бижутата да бъдат последното нещо, което слагате, преди да излезете. По този начин, ще избегнете контакта им с парфюми и лакова са коса, които също могат да ги увредят.

Без лосиони и кремове!

Несъмнено, няма жена, която да не обича, след баня да се намаже с лосион или крем, за да хидратира кожата на тялото си. Постарайте се, обаче, да пропуснете да намажете местата, от кожата си, които ще имат досег с бижутата Ви!

Съхранението е важно!

Винаги, се старайте да държите бижутата си, в добре затворени кутии, които не са изложени на пряка слънчева светлина! Също така, не забравяйте да разделяте сребристите, от златистите бижута, защото двата метала не си взаимодействат, особено, добре.

Почиствайте редовно!

Най-доброто средство, с което можете да почистите украшенията си е неутрален, бебешки шампоан, примесен с хладка вода. Не потапяйте, обаче, бижутата в тази смес! Напоете с нея мека кърпа или гъба и нежно забършете бижутата си.

Снимки: smaim.com

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: