Бижутата от филмите! Разберете кой ги създава!

Posted by in Бижута, Красота, Любопитно on January 13, 2014 . 0 Comments.

През измината година, по кината се завъртяха много ленти, които ни върнаха години назад в историята, във времената на изисканите приеми, аристокрацията и кралските особи. Несъмнено, гледайки някой от тези филми, няма как да не сте забелязали, че всички актриси са обсипани с невероятно красиви бижута! От „Великият Гетсби”, през „Анна Каренина”, та чак до двете екранизации на историята за Снежанка, уникалните и неповторими украшения, сякаш се изливат от екрана! Чудили ли сте се, обаче, някога кой създава тези бижутерийни шедьоври? Ние, от екипа на Smaim.com, бяхме доста любопитни и се поразровихме, малко, за да разберем кой е направил бижутата за филмите „Великият Гетсби”, „Анна Каренина” , „Снежанка и ловецът” и „Огледалце, огледалце”.

„Великият Гетсби”

Филмът, които ни връща бляскавите и изпълнени с пищни и безкрайни купони, от началото на изминалия век, буквално е отрупан с оригинални и уникални бижута. Те са толкова много, че човек трудно би могъл да обърне подобаващо внимание на всичките, само с едно гледане на лентата! За да се потопим напълно в духа на 20-те години, на 20-ти век, ювелирите от „Тифани” са създали цяла колекция бижута, специално за лентата! Великолепните им украшения, безспорно са изпълнили, основната идея на създателите им – да потопят зрителя, в ерата на джаза!

„Анна Каренина”

„Анна Каренина” е друга филмова адаптация, която блести с невероятни, бижутерийни шедьоври! Те са създадени от модна къща „Шанел”, които определено доста са се постарали в изработката им. Според режисьора на филма, една от чертите на главната героиня в него, руската аристократка Анна, е суетата. А, какъв по-добър начин да я подчертаеш ако не с луксозни бижута? Сред създадените, специално за филма, от „Шанел” бижута е имало и перлена огърлица, на стойност 2 милиона лири!

„Снежанка и ловецът”

Интересната екранизация, на класическата приказка за Снежанка, също е потопена в блясък и диаманти! Бижутата и костюмите за лентата са създадени от дизайнерка Кати Уортмън. Трябва да и се признае, че определено се е справила блестящо, не само заради невероятните колиета и корони, а и защото е успяла да превърне и костюмите на героите в своеобразни и оригинални бижута!

„Огледалце, огледалце”

„Огледалце, огледалце” е втората, за изминалата година, лента, вдъхновена от Снежанка. Тя, определено, има доста по-забавен характер, от „Снежанка и ловеца”, а украшенията, с които са обсипани актьорите, в нея по нищо не отстъпват на конкурента и! Те са създадени от френската бижутерийна къща „Van Cleef & Arpels” и, наистина, могат, спокойно да бъдат наречени произведения на изкуството! Тиарата, която Снежанка носи на главата си, е изработена от злато и платина и украсена със 144 диаманта!

Снимки: profit.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: