Вижте УНИКАЛНИТЕ бижута, намерени на потъналия Титаник!

Posted by in Бижута, Любопитно on January 12, 2014 . 0 Comments.

Едва ли има човек, който да не е чувал за великият кораб „Титаник” и неговото първо и единствено плаване. Със сигурност, много от Вас са гледали и едноименният филм, по темата. Съвсем отделен въпрос е кой го е гледал по собствено желание и, кой е бил изнуден да го види от приятелката или съпругата си. Както, може би, си спомняте, във филма бяха показани и много, много красиви бижута, които, разбира се, са били създадени специално за лентата. Въпреки това, на „Титаник”, наистина, е имало доста богаташи, а когато кораба е потънал те са се разделили с част от любимите си скъпоценности. Днес, ние, от екипа на Smaim.com, решихме да Ви запознаем с уникалните, по рода си, бижута, които са намирани на борда на потъналия кораб. За съжаление, предимно на дамите, прочутата огърлица „Сърцето на океана”, не е сред тях!

Това е огърлица, която е изработена изцяло от платина и диаманти! Не е ясна нито цената и, нито на кого, точно, е принадлежала, но който и да се е разделил с нея, със сигурност, доста е съжалявал!

 

 

 

 

 

Платината и диамантите, явно, са били на почит, по времето, когато легендарният кораб е потънал. На снимката виждаме, естествено, ръчно изработен пръстен, отново от платина и диаманти.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това са копчета за ръкавели. Явно, са били собственост, на някой не чак толкова богат пасажер, защото не са изработени от платина, а от най-обикновено злато. Въпреки това, отново, са украсени, подобаващо, със скъпоценни камъни.

 

 

 

 

Брошка, направена от злато, разбира се, украсена с диаманти. Миловидният и вид, навежда на мисълта, че най-вероятно, е принадлежала на някоя млада, но много богата, госпожица!

 

 

 

 

 

Понеже, само диамантите, очевидно, не са били достатъчни, на този пръстен има и сапфири!

 

 

 

 

 

 

 

 

На снимката е показа гривна, от чисто злато, украсена с диаманти. Най-вероятно, тя е била притежание на жена, на име Ейми, или пък е била подарък, за някоя дама с това име, които никога не е бил получен!

 

 

 

 

 

Всичките тези красиви бижута, както и още интересни вещи, които са извадени от потъналия кораб, днес се намират в различни музеи, в САЩ.

Снимки: profit.bg, prekrasna.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: