Хитринка за съвършена красота: Съобразете грима с дължината на косата!

Posted by in Красота, Любопитно, Съвети on February 10, 2014 . 0 Comments.

Всички знаем, че дължината на косата е един от ключовите фактори, за начина, по който изглежда една жена. Къса, средна или дълга, на всяка жена и отива различна дължина, а правилно избрана, тя може коренно да промени излъчването на притежателката си! Знаете ли, обаче, че за всяка дължина на косата съответства различен грим? Не? Е, ние, от екипа на Smaim.com, решихме, днес, да споделим с Вас няколко гримьорски хитринки, съобразени с дължината на прическата, за още по-привлекателна визия!

Къса коса

В случай, че сте от дамите, които предпочитат късите прически, то трябва да знаете нещо, изключително важно, за нея. Късата коса отваря, изключително много лицето Ви и насочва вниманието директно към очите. Именно това е и частта от лицето, която трябва да подчертаете, най-добре! Катранено черната спирала е просто задължителна, колкото до сенките с тях може смело да експериментирате, но със сиви и сребристи тонове никога няма да сбъркате! Друга, важна, хитринка, която се прилага при грима, на дами с къси коси е акцента върху веждите! Те трябва да са винаги добре оформени и подчертани, с правилно подбран молив. За допълнителен ефект, може да нанасяте малко светли, перлени сенки, точно под веждите си, така ще подчертаете извивките им!

Средна коса

За разлика от късата фризура, прическата със средна дължина насочва погледите към долната част на лицето или, иначе казано към устните. Както, вероятно, се сещате в грима си, трябва да подчертаете точно тях! Ярките червила, на които трябва да заложите, обаче, изваждат наяве, всички дефекти на кожата, на лицето, затова е добре да си набавите хубав коректор, с който да ги прикривате! Гримирайки останалата част от лицето си, бъдете пестеливи – заложете на сенки в неутрален цвят и малко спирала.

Дълга коса

Ако сте от почитателките на дългите, романтични и безкрайно женствени гриви е добре да знаете, че те концентрират вниманието върху предната част на лицето Ви. Поради тази причина, кожата на лицето излиза на преден план, което значи, че тя трябва да е в отлично състояние! Затова не пропускайте да я защитете, като нанасяте основа за грим, преди коректора, фон дьо тена и пудрата, както и хидратиращият крем, след като свалите макиажа си вечер! В останалата част от грима, бъдете умерени и не прекалявайте – черната спирала е задължителна, добавете и малко руж, за да подчертаете скулите си и изберете червило в кайсиевата и прасковената гама!

Снимки: bp.blogspot.com; veliop.com; belgraviacentre.com; softpedia-static.com

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: