Смайващи животински способности, които ще Ви оставят без думи!

Posted by in Любопитно on January 08, 2014 . 0 Comments.

Животните са удивителни създания. Въпреки, че не са надарени от природата с дар слово, те имат много други, в повечето случаи смайващи способности, за които хората могат само да си мечтаят. Днес, ние от екипа на Smaim.com ще Ви запознаем с някои от най-невероятните способности на представителите на животинският свят! За някои от тях, със сигурност сте чували, но други ще Ви изненадат, доста!

Най-опасният враг на земната катерица е змията. Защо? Ами, защото и е любимото ястие! За да успее да се опази жива, малката катеричка, сдъвква парче змийска кожа, след което я втрива в козината си. Така на змията и мирише не на вкусен обяд, а на змия!

 

 

 

 

 

Всички знаем, че камилата може да изкара до 15 дни без вода. Доста добро постижение, наистина! Знаехте ли, обаче, че кенгуровият плъх може да не пие вода в продължение на 5 години? Тоест, през целият си живот! Благодарение на специалните си бъбреци, той сам си произвежда вода. Е, не нормална, а метаболическа. Смайващо, нали?

 

 

 

Известно е, че обонянието на  кучетата е в хиляди пъти по-добро от това на хората. Малко известен факт е, обаче, че те могат да надушват рака, в изключително ранен стадии, само по дъха на човек!

 

 

 

 

 

На места, на които, повечето животни биха измръзнали до смърт, а за хората да не говорим, северноафриканската жаба оцелява. Как? Замръзва през зимата и после се размразява през пролетта!

 

 

 

 

 

Гълъбите, в частност скалните, могат да разпознават собственото си отражение! Освен това, тези птици, имат уникалната способност да запомнят човешки лица, а смяната на дрехите не ги заблуждава ни най малко!

 

 

 

 

 

Африканските слонове могат да чуват с краката си! Тези удивителни бозайници, произвеждат нискочестотни звуци, които преминават впечатляващо, количество километри по земята. На краката на слоновете, пък, се намират малки възглавнички, които им служат като рецептори!

 

 

 

Колко време може да изкарате без сън? Ден? Два? А, делфините – 15 дни! Те могат да приспиват само половината си мозък, като окото, от срещуположната част на лицето им, остава отворено. По този начин, те могат да хем да спят, хем да се пазят от хищници.

 

 

 

Отпечатъкът  от пръст на коала е практически неразличим от човешкият, дори под микроскоп!

 

 

 

 

 

 

Снимки: 359.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: