Щастие, но не за всеки - символика на перлите!

Posted by in Бижута, Любопитно on February 03, 2014 . 0 Comments.

От както легендарната Коко Шанел възкреси перлите, в началото на изминалият 20-ти век, те се превърнаха в мечта за всяка жена! Тяхната нежност и очарование, няма как да останат незабелязани, освен това, отиват на всяка дама! Както сигурно сте забелязали, ние, от екипа на Smaim.com, сме страстни почитатели на тези невероятни, естествени, природни камъни. Сайта ни предлага различни, красиви и оригинални колиета, пръстени, обеци и комплекти, с перли!

Какво, обаче, знаем за самите перли?

Те са познати на човечеството от векове! Древните народи, са измисляли какви ли не, невероятни истории, за тяхното съществуване. Според гърците, перлите представлявали сълзите на богинята на любовта, а японците – на богинята на морето. През средновековието се смятало, че тези красиви камъни се получават, след като ангелите превърнат сълзите на малките деца, в скъпоценности. Каквото и обяснение, да са имали предците ни, за появата на перлите, те всички са били съгласни с едно – перлата е символ на красотата и чистотата. Поради тази причина всички царици и благородни дами са притежавали нанизи от красивите камъни!

От древността до наши дни, символиката на перлите, остава непроменена! Тези прекрасни природни камъни са се превърнали в олицетворение на чистотата, невинността и вярата. Смята се, че ако подарите перли, то Вие се вричате във вечна любов и вярност. Според вярванията перлите укрепват съюза между двама души и предпазват домовете от зли сили. Освен това, според японците, перлите имат способността да подмладяват своят притежател. Пак, според тях, ако лош човек носи перли, то те непременно ще потъмнеят. Тези прекрасни камъни, обаче, не носят щастие на всеки! Според поверието ако актьори или хора, работещи с деца, носят перли, това ще има донесе само нещастия!

Снимки: smaim.com; gradcontent.com

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: