Наистина невероятни! Вижте личната колекция, бижута, на Елизабет II- ра!!!

Posted by in Бижута, Любопитно on March 11, 2014 . 0 Comments.

Кралица Елизабет II- ра е една от най-богатите кралски особи в света! Нищо чудно, че и личната и колекция от бижута е, наистина смайваща! Тя притежава уникални скъпоценности, като общата им цена е някъде около 42 милиона евро! Доста впечатляващо, нали? На нас, от екипа на Smaim.com, ни направи впечатление и нещо друго – младата съпруга на принц Уилям, Катрин, доста често е засичана да носи бижута, от личната колекция на кралицата. Днес решихме да Ви запознаем, малко по от близо, с колекцията от невероятни бижута, които притежава Елизабет II- ра.

Първо, трябва да се отбележи, че личната колекция на кралицата няма нищо общо с колекцията бижута на Короната! Личната и колекция е изцяло и само нейна. В нея има както украшения, които са били подарявани на кралицата, по различни поводи, така и много наследствени такива, които са принадлежали на баба и, кралица Мери и прабаба и, кралица Виктория. Също така, много от тези уникати, са лични подаръци на нейно височество по различни поводи. Тя притежава невероятно колие, подарък за 21-вият и рожден ден, от южноафриканското правителство. Прочутата брошка Уилямсън, която е украсен с, наистина, впечатляващ розов диамант е подарък за сватбата на кралицата. Диамантеното колие, с което се появи Катрин, пък, е личен подарък на Елизабет II- ра, от Индия, отново за сватбата и!

Всички тези, както и още много други, наистина уникални бижута се съхраняват, по също толкова, уникален начин – на 12 метра, под земята, в бивш бункер на двореца! Елизабет II- ра, обаче, се оказва изключително сантиментална жена, защото от всичките, над 300 уникални модела, богато украсени с диаманти, изумруди, перли и рубини, бижута, носи едва 30 и то само такива, които и навяват приятни спомени!

Снимки: rozali.com

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: