Край на размазания грим! Вижте как да го направите по-дълготраен!

Posted by in Красота, Съвети on February 11, 2014 . 0 Comments.

Всяка жена иска гримът и да издържа възможно най-дълго време, без да го подлага на така наречените „леки корекции”. Независимо дали сте прекарали пред огледалото 5 минути или цял час, бихте искали макиажа Ви да издържи часове, без да се притеснявате, че някоя част от него може да се е размазала или да загубила блясъка си! Ние, от екипа на Smaim.com сме тук, за да Ви помогнем, да се справите с този, така дразнещ, проблем! Поразровихме се, малко и попаднахме на доста интересни съвети, затова как да направим грима си по-дълготраен, без много усилия, които днес ще споделим с Вас!

Да започнем с основата!

Изключително важно е, преди да нанесете какъвто и да било грим, по лицето си, да го хидратирате. Може да изберете специален овлажнител, но и обикновен хидратиращ крем ще Ви свърши чудесна работа! Изчакайте поне 10 минути, след нанасянето му, преди да започнете с фон дьо тена, защото ако овлажнителя не е попил добре, то фон дьо тена задължително ще се размаже! Винаги използвайте пудра, след фон дьо тена! Нанасяйки я, Вие един вид го „запечатвате” към лицето си. Винаги избирайте фон дьо тен, който е един нюанс по-светъл от кожата Ви, а пудра – един нюанс по-тъмна! По този начин, дори грима Ви да започне да се размазва, по някаква причина, няма да станете на петна!

Очи!

Очите са прозореца към душата, а не искате Вашият да е размазан, нали? Когато нанасяте сенки, трябва задължително върху клепачите Ви да има някаква основа, фон дьо тен или пудра, по която те да полепнат. Най-добре е да използвате спира, устойчива на вода, за да предотвратите размазване. Ако сте почитателка на очната линия, изберете такава на течна основа, защото тя издържа до 4 часа повече от молива за очи!

И накрая... Устините!

По-правило, червилото е първата част от грима, която се разваля! За да отложите този момент, колкото се може по-напред във времето нанесете малко фон дьо тен, върху устните си, преди да сложите червилото, така то ще издържи по дълго. Използвайте молив за устни, за да очертаете контура на устните си и да задържите червилото на мястото му. Преди да направите, всичко това, обаче, не забравяйте да хидратирате устните си, с вазелин!

Снимки: punjabigraphics.com; makeupandbeautyblog.com; cloudfront.net; teenproblem.net

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: