Да подсладим Понеделника! Любопитни факти за шоколада!

Posted by in Любопитно on January 06, 2014 . 0 Comments.

Понеделник, по правило, е най-омразният ден на всички. Той отбелязва стартирането на новата, работна седмица, а след прекрасните Коледни и Новогодишни празници, на никой, все още, не му е до работа. За капак на всичко, днес е и един мъглив и мрачен понеделник!

С цел да разведрим малко, неприятното Ви, понеделнишко, настроение, ние, от екипа на Smaim.com ще Ви поднесем няколко любопитни факта, за шоколада! А, докато се запознавате с тях, нищо не пречи и да подсладите малко деня си, с няколко парченца от божественият десерт!

Аромата на шоколада стимулира, така наречените, тета вълни, в мозъка Ви, които отговарят за чувството на релаксация. Иначе казано – самата миризма на шоколада Ви кара да се чувствате по-добре!

Обичате бял шоколад? Е, той технически не е никакъв шоколад, защото в него няма нито какаови частици, нито какаов ликьор!

 

 

Човекът, който е изобретил бискивитките с парченаца шоколад в тях, е продал рецептата на Нестле, в замяна на доживотни доставки на шоколад! Сключил е наистина добра сделка, не мислите ли?

Любимите, на малки и големи, бонбони М&М са създадени през 1941 година. Причината? Да могат войниците на фронта, да ядат шоколад, без  той да се разтапя в ръцете им!

 

 

 

Специално за любителите на кулинарни експерименти – съществува чипс, който е потопен в шоколад! Чудно, какъв ли е вкусът му?

Ако всеки ден си похапвате малко количество черен шоколад, ще намалите вероятността да Ви сполети инфаркт с цели 30%!

 

 

 

 

 

Знаехте ли, че шоколадът има антибактериален ефект върху устата? Това означава, че всъщност не разваля зъбите, а напротив –предпазва от кариеси! До тук с любимият довод на всички майките, че шоколада е вреден за зъбите!

 

 

 

 

Снимки: 359.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: