Блясък по кралски! Вижте най-красивите бижута на монарсите!

Posted by in Бижута, Любопитно on January 14, 2014 . 0 Comments.

Кралските особи, както преди, така и сега, безспорно са привилегировани да носят най-красивите, уникални и скъпи бижута. Сред колекциите им, има такива уникати, които, спокойно, могат да бъдат определяни като, едни своеобразни, произведения на изкуството. Днес, ние, от екипа на Smaim.com, решихме да Ви покажем кой са едни от най-невероятно красивите и, не по-малко невероятно, скъпи бижута, които са украсявали кралските особи, през времето.

Огърлицата на Мария Антоанета

Това невероятно колие е изработено от огромно количество бели диаманти. Общото им тегло е 8,5 карата! Но не само диамантите правят това бижу невероятно! На него, също така, са поставени и два невероятно уникални по рода си, жълти, брилянта, с доста впечатляващото тегло, от 5,24 карата. И понеже това е кралска огърлица, та белите диаманти и жълтите брилянти не са достатъчни, към нея е добавен и един, рядък, розов диамант! Цената на това, неповторимо бижу е 3.7 милиона долара.

Тиарата на шведската Принцеса Катарина

На тази тиара се помещава, небезизвестният диамант „Шизука”. Тъй като, си говорим за блясък, по кралски, един диамант не е кой знае какво, така че към него за добавени и солиден брой изумруди. Общото тегло, на всички камъни, по тиарата е цели 101,27 карата! Цената и, е впечатляваща като теглото на скъпоценностите и – 12,7 милиона долара!

Колието на княгинята на Монако, Шарлин

Шарлин може и да е кралска особа, от сравнително скоро, но това не означа, че не блести, подобаващо. Цената на невероятното и колие, се пази в пълна тайна, но като се има в предвид от какво е изработено, можем да предположим, че сумата, дадена за него, може да изхрани една малка държава, в продължение на няколко месеца! Княгинята носи на врата си розово злато, от 18 карата, както и цели 1237 диаманта и 5 огромни перли!

Годежният пръстен на Принцеса Даяна

Прочутият пръстен, на лейди Ди, сега се помещава на ръката на снаха и, Кейт Мидълтън. Той е изработен от бяло злато, един огромен сапфир и множество малки диаманти. Цената му възлиза на 39 400 долара. Това може да Ви се струва, доста, нищожна сума, като се има в предвид, че тук си говорим за кралски блясък и милиони, но, сам по себе си, пръстена е изключително впечатляващ!

Снимки: dete.bg

 

 

 

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: