Романтика в косите! Направете си сами прическа за Свети Валентин!

Posted by in Красота, Съвети on February 09, 2014 . 0 Comments.

Ние, от екипа на Smaim.com, определено се чувстваме окрилени, от наближаващият празник на всички влюбени! Просто,  в този един – единствен ден, има нещо красиво и магично, на което трудно може да се устои! Затова, в последно време, сме на вълна подготовка за празника. Вчера Ви дадохме няколко съвета за грима, а днес, решихме да обърнем внимание и на прическата!

Красивата косата, несъмнено, придава завършен вид на цялостната визия! За да постигнете зашеметяващ ефект, обаче, не е нужда да пръскате луди пари за фризьори и стилисти! Можете напълно сами, да си направите страхотна прическа, у дома, за нула време! Основата на този ден е романтиката, така че тя, задължително, трябва да присъства и в прическата Ви!

В случай, че сте от дамите с дълги гриви, то най-добрият вариант за Вас е да заложите на романтичните къдрици - по-едри или по-дребни, решението е изцяло Ваше. Обикновено, за да се оформят красиви къдрици е нужна маша, преса или цяла нощ сън с неудобни ролки! В случай, че искате да спестите на косата си изгарянето, а на себе си спането на криво, Ви препоръчваме да използвате старата, бабина, хитринка наречена парцалки! Трябва ви просто старо парче плат, което да нареже на ивици, с дължина около 15 см., след това увийте косата си около тях, докато е още влажна, спете така и ги премахнете на сутринта. Първоначално къдриците ще са малко стегнати, но до следобеда ще се отпуснат, по красив и романтичен начин!

Ако не Ви се занимава да къдрите косата си, можете да постигнете невероятна прическа и  само с няколко фибички! Хванете част от косата си и я вплетете в плитка, закрепете с фиби, а останалата част оставете да пада свободно. След това, просто, напръскайте с малко лак и готово!

В случай, че пусната коса ще Ви притеснява, то най-доброто решение, за Вас е кокът! Направете си свободен, леко разрошен кок, като оставите няколко кичура коса, да падат свободно около лицето Ви. Напръскайте с малко лак и вече имате стилна, нежна и романтична прическа!

Снимки: pricheski.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: