Най-големите обири на бижута извършвани някога! Вижте кои са те!

Posted by in Бижута, Любопитно on January 10, 2014 . 0 Comments.

Красивите бижута са неизменна част от историята на човечеството. Още от древни времена, тези прекрасни украшения, са били на особена почит сред обществото. С годините, разбира се, както хората, така и бижутата са се променяли. Скъпите, богато украсени пръстени, колиета, обеци и гривни са се превърнали в символ на високата обществена позиция, на притежателите им. Именно тези уникално красиви, и също толкова скъпите бижута са едни от най-крадените вещи. Днес, ние, от екипа на Smaim.com, решихме да Ви представим трите най-големи бижутерийни обира в историята!

3. Antwerp Diamond Centre

През февруари месец, 2003 година, в комплекса е извършен обир на стойност 118 милиона долара! Планът, по който крадците са действали, е бил разработван цели 4 години. Те са наели помещение в комплекса, с цел да опознаят алармената му система и да намерят начин да я заобиколя. Освен това, по някакъв начин, са се сдобили с ключове от трезора и са успели да откраднат записите, от камерите за наблюдение на комплекса! Несъмнено са получили помощ от вътрешен човек, за да го постигнат! Иначе перфектният план, бива провален от... недояде сандвич, които един от обирджиите забравя на местопрестъплението!

2. Хотел Carlton, Кан

На 23-ти юли, 2013 година, е извършен, може би, най-големият, обир на диаманти виждан някога и то, извършен само от един-едиствен човек! Неизвестен мъж, който носел на главата си кърпа, а върху нея шапка, влиза в изложбената зала на хотела, вади пистолет и, минута по-късно, излиза от там с чанта, пълна с диаманти, за 136 милиона долара! Не е зле, нали? Властите подозират  Милан Попарович, който скоро, преди обира, е успял да избяга от Швейцарски затовор!

1. Millennium Dome, Лондон
 

Въпреки, че този обир не е извършен, до край, заради бързите действия на английската полиция, той е на чело на подредбата. Не само заради огромната стойност на бижутата, почти 700 милиона долара, но и заради невероятният начин, по който почти е бил осъществен!

През 2000 година, група мъже, които носят маски, влизат в новооткрития център и се опитват да откраднат диаманта Millennium Star, както и още 12, други, диаманта. Те хвърлят димки на пода, за да не може полицията да влезе в комплекса. Всичко щеше да се развие перфектно за обирджиите ако някой не бе подал анонимно обаждане, за предстоящият обир на полицейските власти. Когато крадците нахлуват в центъра, полицаите вече са вътре, преоблечени като част от персонала и чакащи да ги хванат. За още по-голяма сигурност, всички изложени диаманти са били предварително подменени с техни имитации, така, дори някой от крадците да успее да открадне нещо и да избяга с него, накрая, той щеше да остане с пръст в уста!

Снимки: profit.bg; famousdiamonds.tripod.com


 

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: