Грим според цвета на косата! Вижте какво трябва да знаете!

Posted by in Красота, Съвети on February 13, 2014 . 0 Comments.

Гримът на една жена трябва да бъде съобразен с толкова много неща – с облеклото и, с мястото на което отива, с настроението и и не на последно място с цвета косата и! Дали сте блондинка, брюнетка или червенокоска е от съществено, а може би дори и най-важно, значение, за правило подбраният грим! Днес, ние, от екипа на Smaim.com, решихме да Ви дадем няколко съвета, затова как най-правилно да изберете грима си, според цвета на косата Ви!

Русо

Независимо дали косата Ви е платинено руса или с по-медни тонове, то Вие със сигурност влизате в групата на блондинките, а това е от съществено значение за Вашият грим. Изберете по-меки и пастелни тонове в грима, които да влизат в унисон с косата Ви, а не в контраст с нея! За червилото заложете на прасковено и розово, в средни, до леки тонове, но не и в крещящи цветове. Спрете се на златисти или прасковени сенки за очи, а в ружа заложете отново на прасковеното и розовото!

Брюнетки

Ако сте с тъмна коса, кестенява или черна, Вие попадате в отбора на брюнетките! Това означава, че съпоставена с косата Ви, кожата на лицето изглежда по-бледа. Забравете за меките и пастелни тонове, защото те само ще Ви придадат още по-блед вид. Вместо това, заложете на ярките цветове на червилото и ружа – малиново или страстно червено, както и ярко розово! За сенките изберете по-тъмни цветове, като мока, кафяво, сиво или класическото черно!

Червенокоски

В случай, че сте от дамите, които си падат по огъня в косите, то трябва да знаете, че червената коса, прави кожата на лицето Ви да изглежда малко по-топла. Това означава, че в грима си е добре да се спирате също на по-топлите нюанси. За да подчертаете скулите си, изберете руж в светлокафяво, кайсиево или розово с кафеникав оттенък. В сенките може да заложите на всички нюанси на кафявото, златистото, бежовото и кайсиевото, а за устните си се спрете на прасковено, нежно розово или тъмно червено!

Снимки: foundwalls.com; rainbowroomsalon.com; empoweredtraditionalist.com; wordpress.com;

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: