Алергии от бижута: какво ги предизвиква и как да се справим с тях!

Posted by in Бижута, Съвети on January 14, 2014 . 0 Comments.

Колкото и много да им се иска, на всички дами, да носят само скъпи накити, върху себе си, голяма част от тях не могат да си позволят този лукс. Затова, на помощ идват металните бижута, обикновено, имащи някакво покритие, които са също толкова красиви и впечатляващи. Понякога, обаче, се случва освен красота и стил, тези бижута да ни донесат и някоя алергия! Днес, ние, от екипа на Smaim.com, ще Ви разкажем малко повече за тези алергии, както и ще Ви представим няколко начина да се справите с тях.

От какво се предизвикват алергиите?

Съвсем до скоро, учените не можеха да дадат точен отговор на този въпрос. Едно, от последните, изследвания, обаче, показа, че в развитието на  тези алергиите към метал, активно участие вземат от Т-клетките на имунната система на човек. Изследването показва още, че хората, които страдат от някакъв вид бактериална инфекция, са далеч по-склонни да развият такава алергия, от колкото останалите. Най-често алергии се развиват към никела, хромът и кобалтът, но не са редки и случаите на алергии към олово, мед, сребро и цинк.

Как да разпознаем алергията?

Най-честите симптоми на алергията към метални бижута са: обривите, сърбежът, зачервяването, болката и възпалението. Те се появяват в срок от 24 часа, след като металът е влязъл в контакт с кожата и се ограничават, в областта от тялото, до която е има досег металът.

Как да се справим с алергията?

Най-доброто решение, разбира се, е да спрете да носите метални бижута. За някой дами, обаче, това си е направо немислимо! Има и други варианти, разбира се! Може да си купите антиалергичен спрей, с който да напръскате бижутата си. Той изгражда нещо като невидима преграда между кожата и метала. Действието му, обаче, е краткотрайно, а и той никак е не евтин. Друга възможност, която имате, е да използвате, обикновен, безцветен, лак за нокти. Намажете с него, частта от бижуто, която влиза в контакт с кожата Ви и, просто, изчакайте да изсъхне. Разбира се, това е само временно решение и ще се наложи да повтаряте процедурата през, около, седмица. Има и вариант, при които да се подложите на специална диета, при която да приемате само храни, които съдържат много малки количества, от метала, с които имате проблеми. Тя, обаче, трябва да бъде изготвена от диетолог, а ефекта и приключва с нейното спиране.

Снимки: woman.hotnews.bg

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: